VZPRUHA PRO IMUNITNÍ SYSTÉM

Poznejte opravdovou sílu rakytníku!

Rakytník podporuje přirozenou obranyschopnost organismu, přispívá k normální činnosti a odolnosti imunitního systému. Podporuje správné trávení i normální činnost kardiovaskulárního systému.

  • Bobule rakytníku jsou bohaté na vitamin C

  • další cenné vitamíny (A, B, D, E, F, K, P)

  • a antioxidanty, které hrají důležitou roli při ochraně buněk.

Tyto vlastnosti dělají z rakytníkového sirupu opravdový elixír vitality.

Náš imunitní systém čelí velkým výzvám každé jaro, letos ale přeci jen o něco víc.

Je proto důležité dbát na vyváženou stravu, pitný režim a dostatek vitaminů, které naši imunitu v náročných chvílích podrží. Ve Weledě vsázíme na přírodu, která je na účinné látky a stopové prvky opravdu bohatá. Oblíbili jsme si zejména BIO rakytníkovou šťávu a to pro její vysoký obsah vitaminu C. Přečtěte si o ní víc a vyzkoušejte některý z našich receptů na dobrou a chutnou snídani nebo skvělý punč! Vše hotové maximálně do 15 minut!

Plody plné slunce.

Zářivě oranžové bobulky rakytníku vypadají jako by do sebe vstřebaly všechnu sílu slunce, pod kterým zrají. Něco pravdy na tom jistě bude, ale za jejich ohnivou barvou stojí především karotenoidy, které v těle působí jako antioxidanty. Navíc rakytník obsahuje neskutečné množství vitamínu C – doporučená denní dávka je obsažena už v jediné bobulce! Dále v oranžových plodech najdeme vitamíny ze skupiny B, a to včetně kyseliny listové, vitamín E a D. Pravidelná konzumace plodů rakytníku či kvalitní rakytníkové šťávy podporuje přirozenou obranyschopnost, což se hodí nejen v období chřipek a angín, ale i během stresového či jinak náročného období. Rakytník navíc přispívá k normální činnosti krevního oběhu a trávení, podporuje zdravou hladinu krevního tlaku a vylučování škodlivých látek z těla.

Ořechová granola s BIO Rakytníkovým sirupem

1 hrneček ovesných vloček (popř. pohankových)
1 hrneček ořechů (mandle, vlašské ořechy, dyňová semínka…)
3 lžíce chia semínek
4 lžíce medu
2 lžíce kokosového oleje
1 lžička mleté skořice
2 lžíce BIO Rakytníkového sirupu
Řecký jogurt (popřípadě sójový)

Postup:
1. Předehřejte troubu na 160°C a vyložte plech papírem na pečení. Ořechy nasekejte podle vlastních preferencí a všechny suché suroviny smíchejte v misce.
2. Kokosový olej s medem rozpusťte v malém hrnci a touto sladkou směsí přelejte suché ingredience a důkladně je promíchejte. Směs vysypte na plech a vložte do předehřáté trouby a pečte 10-15 minut. Občas směs promíchejte, aby se nepřipekla.
3. Když už směs voní po celé kuchyni, plech vytáhněte. Po vychladnutí uložte granolu do uzavíratelné nádoby.
4. Chutná snídaně už je skoro hotová! Teď stačí přidat jogurt, sezónní ovoce a dochutit našim BIO Rakytníkovým – snídaně tak bude plná vitamínů :-).
Dobrou chuť vám přeje Weleda

Vyzkoušejte rakytníkovou šťávu nebo sirup

Ve Weledě se nám rakytník osvědčil v mnoha situacích – jako vzpruha organismu při nachlazení dýchacích cest i jako prevence. Po kterém z naší nabídky sáhnout?  Pokud se vyhýbáte sladkým nápojům a cukru, je vaše jasná volba BIO Rakytníková šťáva. Vůbec ji nepřislazujeme a jedná se pouze o šetrně zpracovanou šťávu a dužinu z plodů. Na někoho ale může být chuť příliš kyselá – v tomto případě sáhněte po BIO Rakytníkovém sirupu. Sirup doslazujeme cukrem a medem v bio kvalitě a bude tak chutnat i dětem.

 

Plody rakytníku získáváme z projektu v severní Itálii. Jedná se o kontrolovaný sběr ve volné přírodě a plody jsou sbírány ručně. O vysoké kvalitě šťáv a sirupů také svědčí to, že do nich nepřidáváme žádné konzervanty ani další látky navíc. V případě sirupu se o konzervaci postará přidaný cukr. Oba dva produkty jsou pak plněny do horkých láhví, což zamezí výskyt mikroorganismů a zaručí dlouhou trvanlivost.

A ještě jedna důležitá věc na závěr - myslete pozitivně a snažte se nepodléhat stresu. Protože kortizol, což je jeden ze stresových hormonů, dokáže naši imunitu spolehlivě oslabit.

S láskou

Vaše Weleda